Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Brukselki w migdałach"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Brukselki, jeśli trzeba, oczyszczam z wierzchnich listków, wycinam twarde środki. Główki gotuję w osolonej wodzie do miękkości, odcedzam.
Na patelni rozpuszczam 3 łyżki masła, dodaję obrany, posiekany czosnek. Wrzucam brukselki, oprószam pieprzem. Podsmażam ok. 3 min. Przekładam do salaterki.
Na patelni rozpuszczam resztę masła, rumienię na nim bułkę tartą. Polewam tym brukselki. Płatki migdałowe prażę na patelni, od razu posypuję nimi brukselki, podaję.
Porcja zawiera ok. 320 kcal
Porcja kosztuje ok. 2 zł
ok. 40 min
<strong>Marta Sztabińska z Grajewa</strong>Źródło: Tina