Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek z brzoskwiniami na kruchym spodzie z dodatkiem powideł śliwkowych.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 89
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 728
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 47
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 89
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 728
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 47
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia posiekać z zimną margaryną. Dodać cukier puder, żółtka oddzielić od białka i dodać do ciasta. Wyrabiać do połączenia składników. Oddzielić 1/3 ciasta, zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika.
Resztę ciasta rozwałkować i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto posmarować powidłami.
Brzoskwinie pokroić w półplasterki i ułożyć na cieście.
Z białek ubijamy na sztywno pianę. Ciągle ubijając dodajemy stopniowo cukier oraz sok z cytryny. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i delikatnie mieszamy łyżką. Pianę wylewamy na ciasto i ścieramy zmrożone ciasto na tarce o dużych oczkach.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. 60 min. Życzę smacznego :-