Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to budyń z dodatkiem odżywki białkowej . Wyśmienity deser po intensywnym dniu lub treningu
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 46
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1023
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 231
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 46
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1023
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 231
Składniki
Opłukaną kaszę jaglaną gotujemy w wodzie ok tak żeby przykryć kaszę. Gotujemy aż kasza zmięknie ok 10-15 minut.
Odcedzamy i gotujemy na naszym mleku 200 ml, gdy mleko się zagotuje dolewamy wodę 50 ml. Gotujemy jeszcze 5 minut i mieszamy żeby na się nie przypaliło.
Kaszę z mlekiem odstawiamy z palnika i dosypujemy odzywkę białkową. wszystko miksujemy na jednolitą masę.
Przelewamy do salaterek. Czekamy do wystygnięcia i dodajemy owoce, czekoladę itp