Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszny i szybki w przygotowaniu deser! Po wiecej inspiracji zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji
trzepaczka,mikser,garnek
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Budyn mieszamy z cukrem. Z 400 ml mleka odlewamy 6 lyzek i mieszamy z budyniem i cukrem. Pozostale mleko z ajerkoniakiem zagotowac. Do gotujacego sie mleka wlewamy budyn,dobrze mieszamy ,przykrywamy folia spozywcza i odkladamy na bok do calkowitego wystygniecia.
Nastepnie ubijamy smietane z fixem na sztywno. Dodajemy ajerkoniak i krótko miksujemy. Do zimnego budyniu dodajemy ubita smietane i za pomoca trzepaczki delikatnie mieszamy do polaczenia. Deser jest gotowy! Wykladamy do pucharków ,dekorujemy potarta gorzka czekolada i owocami lub jezynami.SMACZNEGO! Zapraszam na filmik w którym jest pokazane krok po kroku sposób wykonania.