Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Budyniowe placki z truskawkami"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 16
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 77
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 398
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 16
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 77
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 398
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Składniki
Izabela Daniell z Połczyna Zdroju
30 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na 5-6 porcji
W misce mieszam jogurt naturalny, mleko i jajka. W drugiej misce – mąkę z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia oraz budyniami. Suche przesypuję do miski ze składnikami mokrymi i miksuję całość na gładką masę.
Rozgrzewam patelnię (można ją lekko posmarować olejem), kładę na niej łyżką ciasto. Smażę je z obu stron na rumiano, posypuję truskawkami.Źródło: Kobieta i życie