Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bukiet chrupiących nowalijek"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4507
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4507
Składniki
Ogórek sparz wrzątkiem, wytrzyj, pozostaw ze skórką. Za pomocą noża szczelinowego do warzyw pokrój wzdłuż w cienkie wstęgi.
Rzodkiewki opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Odetnij końcówki łodyżek i korzonki. Pokrój w cienkie plasterki. Cebulę obierz, pokrój w talarki. Plasterki sera żółtego posmaruj cienką warstwą majonezu i posyp kiełkami, zwiń.
W salaterkach rozkładaj zrolowane wstążki ogórka, rzodkiewki oraz czerwoną cebulę. Resztę majonezu połącz z jogurtem, dopraw solą. Sałatkę oprósz pieprzem, polej dekoracyjnie sosem. W każdej salaterce umieść rulonik sera z kiełkami.
porcje, czas ok. 20 min; porcja – 180 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety