Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bukiet pieczonych warzyw"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Następnie odcedź, przestudź i pokrój na połówki. 4 Papryki przekrój na połowy, oczyść i opiecz na ruszcie. Później włóż je do woreczka foliowego, aby się zaparzyły, wyjmij i obierz. 4 Umyj bakłażana oraz cukinię, osusz i pokrój w cienkie plastry. 4 Pomidory przekrój na połówki. 4 Cebulę obierz i pokrój w półksiężyce. 4 Ułóż wszystkie warzywa na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dopraw solą, pieprzem i skrop oliwą. Piecz do miękkości w piekarniku rozgrzanym do 190 st. C. 4 Następnie przełóż warzywa do miski i pokrop oliwą zmieszaną z octem. 4 Posyp nasionami sezamu i udekoruj koperkiem.n
Czas: 45 min | Poziom: średni |4 porcje, 250 kcal.Źródło: Tele Tydzień