Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, pulchne, proste w przygotowaniu i przede wszystkim malinowe… Ten wspaniały smak malin, można przywoływać cały rok używając malin mrożonych. Świetnie się sprawdzają.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 23
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 127
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 23
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 127
Składniki
Masło rozpuściłem i ostudziłem. Drożdże rozpuściłem w mleku i dodałem do mąki. Następnie dodałem sól, jajka i cukier oraz wlałem ostudzone masło. Ciasto wyrabiałem kilka minut i zostawiłem by podwoiło swoją objętość.
Maliny wymieszałem z cukrem i mąką ziemniaczaną.
Kruszonka: Mąkę z cukrem i margaryną rozcieram w dłoniach aż powstaną "grudki".
Wyrośnięte ciasto odrywałem po kawałku, robiłem płaskie placki na które układałem 2 łyżki malin. Sklejałem formując bułeczki.
Gotową bułęczkę maczałem w kruszonce. Układałem na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie zostawiłem do wyrośnięcia.
Piekłem 30 minut w 180 stopniach. Jeżeli używamy malin mrożonych, nie należy ich rozmrażać ! Przemycamy zdrowie: Do ciasta dodałem szczyptę kurkumy.