Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Buraczana przystawka"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 245
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 30
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 245
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 30
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Botwinkę opłucz, osusz, odetnij listki (wykorzystaj je do innej potrawy). Buraczki oczyść starannie, ale nie obieraj. Wrzuć na osolony wrzątek z łyżką octu i ugotuj do miękkości (20-30 minut). Odcedź na sicie, przelej zimną wodą. Pozostaw do ostudzenia, obierz.
W tym samym czasie w osobnym garnku z posoloną wodą ugotuj ziemniaki w mundurkach. Odlej je, ostudź i obierz. Buraczki oraz ziemniaki pokrój w dużą kostkę lub na ćwiartki.
Dymkę oczyść, posiekaj ze szczypiorem. Ogórki pokrój w plasterki. Wymieszaj z buraczkami i ziemniakami. Posyp dymką. Całość skrop olejem, dopraw solą, pieprzem oraz cukrem. Udekoruj koperkiem.
Czas ok. 40 min; porcja – 230 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety