Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie są to świąteczne wypieki, ale myślę, że spokojnie mogą trafić na świąteczny stół. W końcu barszcz gotuje się na burakach, to czemu gościom nie zaserwować buraczanych babeczek? :) Jeżeli nie próbowaliście to nadarza się ku temu okazja :) W internecie jest bardzo dużo wydziwianych przepisów, a ten mój nie sprawi Wam żadnych problemów, więc do dzieła! :D
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 81
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 81
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Zabierając się do dzieła, musimy wcześniej ugotować buraki i przy okazji je zetrzeć, a wiem, że nie każdy lubi brudzić sobie nimi ręce :) Gdy przebrniemy ten etap do miski wrzucamy posiekane masło i cukier. Mikserem ucieramy na gładką masę, a następnie wbijamy po kolei jajka. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao, starte buraki i wszystko razem miksujemy. Na końcu już bez udziału i pomocy miksera :), dodajemy pokruszoną czekoladę i chochlą wszystko delikatniie mieszamy.
Foremki do babeczek nacieramy tłuszczem, wlewamy do nich ciasto i pieczemy w 180C przez 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)