Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Buraczane kluski"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
Buraki zetrzyj na tarce o malutkich oczkach (odłóż 2 plasterki do dekoracji). Ziemniaki rozgnieć tłuczkiem, pieczywo pokrój. Jajka wbij do miski. Dodaj buraki, ziemniaki, pieczywo, ser, majeranek i mąkę. Dopraw do smaku. Wyrób na jednolitą masę. Miskę przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut.
Z masy uformuj okrągłe knedle i obtocz je w mące. Ugotuj je w osolonej wodzie. Kiedy wypłyną, wyjmij łyżką cedzakową na talerz.
Por umyj i przekrój wzdłuż na połowę, a następnie na półtalarki. Podsmaż go na maśle z cukrem i solą. Po 5 minutach zmniejsz ogień i dodaj serek. Duś 3-4 minuty. Por wyłóż na półmisek, rozłóż na nim gorące knedliki, udekoruj natką, słupkami z buraka oraz szczypiorkiem.Źródło: Naj