Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Buraczki z potrawką z indyka na kwaśno"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Buraczki wyszoruj. Włóż do posolonej wody z octem. Gotuj około godziny. Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, potnij w plasterki. Ogórki pokrój w słupki.
Na patelni rozgrzej olej. Zrumień na nim mięso. Dołóż pieczarki. Smaż 2–3 minuty. Wymieszaj z ogórkami. Podlej winem oraz śmietaną. Przypraw tymiankiem solą i pieprzem. Duś 20 minut.
Buraczki wyjmij, obierz, wydrąż. Miąższ pokrój w kostkę i dodaj do potrawki. Nałóż ją do wydrążonych buraczków. Podawaj z purée ziemniaczanym.Źródło: Naj