Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Burger z buraczkami i sałatką"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 28
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 176
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 28
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 176
Składniki
Buraki ugotuj, ostudź, obierz, zetrzyj na tarce. Z wiśni wyjmij pestki, posiekaj, połącz z burakami, drobno posiekanymi liśćmi mięty, jajkiem i płatkami owsianymi. Przypraw do smaku, dokładnie wymieszaj. Formuj, kulki, spłaszcz, smaż pięć minut na oleju.
Seler naciowy i marchew umyj, osusz. Marchewkę obierz. Warzywa zetrzyj na tarce, przypraw, wymieszaj z jogurtem i drobno porwaną sałatą. Posyp solą i pieprzem, wymieszaj. Bułki włóż na pięć minut do piekarnika nagrzanego do 180°C lub gotuj minutę na parze. Przekrój, ułóż kotlet z buraków, plastry pomidora i surówkę, dekoruj liśćmi roszponki.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień