Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Burger z soczewicą i żółtym serem"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 360
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 59
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 360
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 59
Składniki
Soczewicę gotujemy w niewielkiej ilości wody, aż będzie się rozpadać. Cebulę cukrową drobno siekamy i szklimy na oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, jajo, bułkę tartą, doprawiamy pieprzem i solą, wyrabiamy na gładką masę. Jeśli jest za rzadka, dosypujemy jeszcze trochę bułki. Formujemy kotlety, deliktanie obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Sałatę myjemy i osuszamy. Obraną czerwoną cebulę i paprykę kroimy w cienkie plastry.
Bułki przekrawamy na pół i podpiekamy 2–3 minuty w piekarniku w 180oC.
Połówki ciepłych bułek smarujemy keczupem, układamy na nich liście sałaty, plasterki papryki, kotleciki z soczewicy, żółty ser i cebulę. Przykrywamy drugą częścią bułki i od razu podajemy.
Czas przygotowania 50 minut. Cena porcji ok. 2,60 złŹródło: Rewia