Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla fanów serów pleśniowych w wersji na słodko
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 46
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42421
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 46
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42421
Składniki
Ser owijamy folią aluminiową zostawiając "okienko" na górze i pieczemy 15 min w 160 stopniach.
Nerkowce siekamy na grubość wedle uznania i podprażamy na suchej patelni.
Do soku z mandarynki dodajemy miód i mieszamy.
Upieczony ser wyjmujemy z piekarnika. Do orzechów na patelnie wylewamy sok z miodem i mieszamy do zgęstnienia sosu i od razu wylewamy na ser, nie zostawiamy, bo inaczej zastygnie na patelni.