Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny deser na ciepłe dni.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Włóż garnek do zamrażarki, aby się schłodził. W między czasie zmieszaj wszystkie składniki i wlej je do zimnego garnka. Zamrażaj około 30 minut. Jeśli kryształki lodu zaczynają się formować na wierzchu garnka, przemieszaj całość widelcem.Zamrażaj przez 2 godziny powtarzając czynności mieszania co jakiś czas, aż do całkowitego zamrożenia. Ja trzymam to w zamrażarce jeszcze przez noc. Podaje dzieląc na poszczególne desery, najlepiej gałką do lodów.