Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cebula faszerowana ryżem jaśminowym"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Obierz cebule, utnij wierzch, ostrożnie wyjmij środek łyżką. Włóż cebule do osolonego wrzątku, gotuj około 8 minut, wyjmij, osusz.
Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij posiekane dymki, dodaj kukurydzę, wypłukaną fasolę i pomidory. Duś, aż odparuje nadmiar wody. Dodaj posiekany szczypior i ryż, przypraw płatkami chilli, solą i pieprzem. Smaż 5 minut.
Cebule delikatnie, by się nie rozerwały, nadziewaj farszem. Układaj je w naczyniu do pieczenia. Wlej do niego pół szklanki wody i piecz 20 minut w temp. 200°C. Przed podaniem posyp szczypiorkiem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień