Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cebule nadziewane ryżem"
Szybka i smaczna
Odsłon: 14872
Polecam.
Odsłon: 453
Szybka i smaczna
Odsłon: 14872
Polecam.
Odsłon: 453
Składniki
<strong>Przepis przysłała Anna Pawlik z Radomia
Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie. Cebule obierz, wierzchy odetnij. W rondlu zagotuj wodę z dodatkiem cukru i łyżeczki soli. Włóż cebule, gotuj 10 minut.
Odcięte kawałki cebuli posiekaj, zeszklij na oleju. Paprykę pokrój w kostkę, dodaj do cebuli, podsmaż. Dodaj ryż, smaż 2-3 minuty. Pomidor pokrój w kostkę, dodaj do ryżu. Przypraw.
Farszem napełnij cebule. Posyp żółtym serem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie