Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cebulki glazurowane"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2377
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 41
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 48
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2377
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 41
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 48
Składniki
Cebule zanurz na minutę we wrzącej, osolonej wodzie. Następnie wyjmij je, ostudź i obierz. W tym czasie w dużym rondlu rozpuść masło. Włóż cebule.
Całość zalej wodą tak, aby były przykryte. Dodaj sól i cukier puder. Następnie gotuj przez około 10 minut na wolnym ogniu do momentu, aż sos będzie miał konsystencję syropu.
Zanim wyłożysz cebule na talerz, obtocz je dokładnie w syropie i posyp posiekaną papryką.Źródło: Na żywo