Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cesarski omlet z rodzynkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 264
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 264
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
ok. 25 minut • Porcja 410 kcal • Koszt porcji ok. 2,40 zł • Przepis na 4 porcje
Rodzynki namocz w rumie i odstaw do nasiąknięcia.
Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek. Żółtka ubij w mleku. Stopniowo dodawaj przesianą mąkę i odsączone rodzynki.
Białka lekko ubij ze szczyptą soli, następnie dodaj przesiany cukier puder i ubij na sztywno. Pianę delikatnie wmieszaj do ciasta.
Na patelni rozpuść połowę masła. Wylej na nią połowę ciasta i piecz, aż dół się lekko przyrumieni. Potem obróć placek. Gdy druga strona się przyrumieni, delikatnie porozrywaj placek drewnianym widelcem na części i jeszcze chwilę dopiekaj.
Tak samo przyrządź drugi placek. Rozłóż ciasto na talerze, oprósz przez sitko cukrem pudrem i udekoruj listkami mięty.Źródło: Kobieta i życie