Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cezar, sałatka z grzankami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Mięso nacieramy solą i pieprzem lub przyprawą do kurczaka, grillujemy 4-5 minut z każdej strony, studzimy i tniemy w słupki.
Chleb kroimy w kostkę. Skrapiamy oliwą, posypujemy rozmarynem i startym czosnkiem. Rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do gorącego piekarnika nastawionego na funkcję grill. Mieszając, opiekamy na złoty kolor.
Do niewielkiej miseczki wlewamy łyżkę oliwy z oliwek i łyżkę soku z cytryny. Dodajemy zmiażdżony czosnek, majonez i 3 łyżki wody. Miksujemy.
Sałatę rwiemy, ugotowane na twardo jajka kroimy na pół, pomidorki na cząstki. Wszystkie sałatki umieszczamy w naczyniu, polewamy sosem, posypujemy grzankami i startym serem.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 2,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 83 kcal Białko 11 g/Tłuszcz 6 g/Węglowodany 14 gŹródło: Rewia