Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chatka w kwiatki"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 153
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 311
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 153
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 311
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Mąkę przesiej z sodą, dodaj masło, posiekaj. Dodaj jogurt, cukier, jajko, zagnieć ciasto. Wstaw do lodówki na godzinę. Wiśnie umyj, wydryluj.
Ciasto podziel na 6 równych części, rozwałkuj na prostokąty, ułóż na nich wiśnie, zwiń w rulon jak naleśniki. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 20 minut w 180°C.
Żelatynę zrób według przepisu na opakowaniu. Jogurt zmiksuj z cukrem pudrem, dodaj żelatynę, zmiksuj. Na spodzie ułóż trzy rolady z wiśniami, pokryj masą, ułóż kolejne. Schłodź. Udekoruj.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień