Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1785
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 56
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1596
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1785
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 56
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1596
Składniki
Masło rozpuścić. Dodać do niego połamaną czekoladę i czekać do roztopienia w maśle.
Oddzielone białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier (stopniowo), a następnie żółtka i aromat. Na koniec do masy dolać rozpuszczonej czekolady.
Mąkę i proszek wymieszać. Dodać do masy. Całość dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki na kilka godzin lub do zamrażalnika na godzinę/półtorej.
Podzielić ciasto na partie: kiedy robimy jedną partię, resztę schować do lodówki. Dzielić masę czekoladową na małe kulki (wielkości orzecha włoskiego), obtaczać w cukrze pudrze i przekładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w 170 stopniach. 12-15 minut - jeśli chcemy by rozpływały się w ustach, 20 - jeśli chcemy by były chrupiące.