Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chrupiąca sałatka w sosie jogurtowym"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Składniki
Sałatę opłucz, osusz, liście porwij na kawałki. Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz. Pokrój na cząstki. Pomidorki umyj, osusz i przekrój na połówki. Oczyść paprykę, pokrój w paski. Dymkę poszatkuj. Fasolkę obgotuj, przestudź, pokrój na kawałki. Oczyszczone rzodkiewki i marchewki pokrój w plastry.
W dużej misie wymieszaj wszystkie przygotowane warzywa, dodaj cząstki jajek. Jogurt połącz z sokiem z cytryny, oliwą oraz octem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Polej sałatkę tuż przed podaniem na stół.
porcje, czas ok. 25 min; porcja – 230 kcal, cena 3,10 złŹródło: Świat kobiety