Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiąca sałatka w ziemniakach"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 155
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 155
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyć, nakłuć widelcem w kilku miejscach, każdy owinąć w folię aluminiową. Piec ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200oC. Po tym czasie ziemniaki nieco przestudzić, przekroić wzdłuż na połowy i wydrążyć środki, zostawiając muszelki grubości ok. 1/2 cm. Muszelki ponownie wstawić do piekarnika, piec na chrupiąco.
Cebulę z dymki pokroić w piórka, paprykę, pomidory i seler w kostkę, odłożyć kilka gałązek kopru, resztę wraz ze szczypiorem drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z majonezem, przyprawić, wymieszać z warzywami. Sałatkę nałożyć do muszelek, udekorować koperkiem.
ok. 55 minut
Można też wypróbować inną wersję tej sałatki: z rzodkiewki, dymki i jajka na twardo. Doskonale będzie także pasować awokado z koprem.Źródło: Twoje Imperium