Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące placki z cukini"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5245
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 82
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5245
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 82
Składniki
Umyj cukinie, odetnij końce, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posól i odstaw na 10 minut. Odciśnij cukinie z nadmiaru wody. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, wyciśnięty ząbek czosnku, jajka, jogurt, mąkę i garść posiekanego koperku lub szczypiorku. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Nakładaj po łyżce masy i smaż placki z obu stron za złoty kolor. Są smaczne na ciepło i na zimno z wędzonym łososiem lub makrelą oraz kleksem kwaśnej śmietany.Źródło: Olivia