Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiący bukiet warzyw"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 24
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 24
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Szparagi oczyść, ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości. Przelej zimną wodą, pozostaw do ostudzenia. Groszek opłucz, odetnij końcówki. Przelej wrzątkiem i zimną wodą. Pomidory umyj, pokrój na ósemki. Posiekaj dymki.
Opłucz i osusz liście sałaty. Orzechy upraż na suchej patelni, wystudź. Oliwę utrzyj z miodem, dodaj do smaku sok z cytryny, sól, pieprz oraz sporą szczyptę imbiru.
sosu połącz. Szparagi przekrój na mniejsze kawałki, wymieszaj z groszkiem cukrowym, pomidorami, sałatą oraz dymką. Polej sosem imbirowym, przemieszaj, posyp orzechami włoskimi.
czas ok. 25 min; porcja – 240 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety