Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie ich wymaga trochę czasu, ale za to są przepyszne.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 105
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 213
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 105
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 213
Składniki
Mąkę zmieszać ze śmietaną, zrobić zagłębienie, dodać żółtka, szczyptę soli, proszek. Wszystkie składniki wymieszać razem, następnie wyrobić ciasto(długo i dokładnie) na jednolitą masę. Ciasto musi mieć gęstość ciasta kluskowego. Ciasto wałkować partiami dosyć cienko, starając się jak najmniej posypywać mąką. Krajać nożem na paski o szerokości 3 cm i długości 1,5 cm. Każdy pasek przekrajać w środku wzdłuż i przewinąć . Smażyć na głębokim oleju na złoty kolor. Na koniec posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!!!