Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrzan jajeczny"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 93
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13846
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 17
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 68
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 93
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13846
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 17
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 68
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Składniki
Do rondelka wlej 6 łyżek wody, dodaj cukier i ocet, zagotuj. Gdy cukier się rozpuści, dodaj chrzan, dobrze wymieszaj, zagotuj.
Jajka roztrzep. Wlej do gotującej się masy, cały czas mieszając. Gotuj, mieszając, aż masa zgęstnienie. Pod koniec dodaj łyżkę masła, dokładnie wymieszaj. Ostudź. Chrzan udekoruj natką.
Czas przygotowania: 15 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 0,90 zł.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie