Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam je po raz pierwszy. Wyszły całkiem smaczne. Następnym razem zjem je maczając w gorącej czekoladzie.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 261
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 261
Składniki
Wodę zagotować z solą, masłem i cukrem. Mąkę przesiać do miski. Jajka roztrzepać w drugiej misce. Do mąki stopniowo dodawać gorącą wodę, mieszając drewnianą łyżką. Dodajemz jajka i miksujemy mikserem.
Wkładamy do lodówki na godzinę. Następnie ciasto wkładamy do rękawa z końcówką w kształcie gwiazdki. Paski długości ok. 10 cm wyciskamy do goracego oleju. Smażymy z dwóch stron. Wyciągamy łyżką cedzakowa