Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane ciasteczka zdecydowanie uzależniają. Można je jeść nawet bez przełożenia, bo są tak kruche i delikatne. Przełożone ulubionym dżemem czy powidłem smakują jeszcze lepiej. Zapraszam do przepisu.
Robot do wyrobienia ciasta lub miska, piekarnik, foremki, blaszka do pieczenia.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 190
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1209
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 190
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1209
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto, zawiń w folię spożywczą i włóż na godzinę do lodówki lub na 20 minut do zamrażarki.
Schłodzone ciasto podziel na kawałki, rozwałkuj na grubość około 3mm i wykrawaj dowolne kształty. U nas kształt zajączków, pisanek i kurczaczków.
Piecz w piekarniku około 15 minut w temperaturze 180°C góra dół. Następnie zostaw do ostudzenia.
Smaruj dowolnym dżemem, marmoladą lub konfiturą. U nas to domowej roboty dżem truskawkowy. Smacznego