Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać mąkę, sól i wszystko dokładnie miksowac. Ciasto podzielić na 2 częsci. Do jednej dodać kakao i dokładnie połączyć składniki. Ciasta wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
Rozwałkować ciasta i zrobić 2 paski z białej części i 2 paski z kakaowej. Na dół połóżyć biały pasek następnie kakaowy i znów biały. Przekroić na pół i pomiędzy włożyć pionowo kakaowy pasek. Złączyć wszystko razem. Ciasto pokróoic na małe kwadraciki. Z pozostałego ciasta wyciąćj małe trójkąty i położyć na górze. Na koniec uformować malutkie kuleczki białe i położyć pomiędzy trójkącikami.
Piecz ciasteczka przez 12-15 minut w temperaturze 160 stopni.