Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciastko ze szklaneczki"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 123
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2006
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2724
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 123
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2006
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2724
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbij jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy maślanej. Dolej mleko. Dobrze utrzyj całość mikserem.
Posmaruj tłuszczem 4 słoiki ze szklaną przykrywką.Przygotowane ciasto rozdziel, jedną część wymieszaj z kakao. Do przygotowanych słoików nałóż na przemian porcje jasnego i ciemnego ciasta. Przykryj.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz ok. 45 minut. Ciasto wystudź. Ostrożnie wyjmij ze słoików. Udekoruj wiórkami z białej oraz gorzkiej czekolady.
ok. 1 godziny i 15 minut . 1 porcja ok. 300 kcal.Źródło: Tina