Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto sprawdzi się na zwykłe i nadzwyczajne okazje, a wykonanie banalnie łatwe. Polecam.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 23
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 53
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 46
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 901
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 199
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 23
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 53
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 46
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 901
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 199
Składniki
Pomarańcze obrać i pokroić na cząstki. Keksówkę o wymiarach 11x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka ubijać mikserem aż podwoją swoją objętość. Wtedy dodać cukier, olej, kurkumę i aromat pomarańczowy. Nadal chwilę ubijać. Do masy przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Całość dokładnie wymieszać. Na koniec wmieszać cząstki pomarańczy. Ciasto przelać do keksówki. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku 55-60 minut. Przestudzone ciasto posmarować lukrem z soku z pomarańczy i cukru pudru.