Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jogurtowo-kubeczkowe przygotujemy bez użycia miksera. Idealne pod każde owoce. Wyśmienicie smakuje ze świeżymi, sezonowymi owocami jak i z syropu :). Owoce nie opadają.
blacha 36 x 24, drewniana łyżka
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 59
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 57
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 994
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 226
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 59
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 57
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 994
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 226
Składniki
Do dużej miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt, olej. Dokładnie mieszamy, ja użyłam drewnianej łyżki. Umytym i wytartym do sucha kubkiem odmierzamy cukier, mieszamy. Następnie dodajemy proszek do pieczenia i stopniowo po jednym kubku mąki, mieszając do powstania jednolitego, gęstego ciasta. Gotowe ciasto wylewamy i rozprowadzamy po blaszce o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ciasta wykładamy owoce, u mnie odsączony z syropu ananas. Ciasto wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy ok 50-60 min do momentu aż ciasto ładnie się zrumieni. Do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.