Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cielęcina w winie"
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 55
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 44
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 74
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 55
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 44
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 74
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
Cielęcinę umyj, osusz, przypraw. Obsmaż na oleju. Mięso ułóż w formie, wstaw do pie karnika rozgrzanego do 180°C. Sok z cytryny wymieszaj z winem, polej mięso. Piecz godzinę. Kilka minut przed końcem pieczenia dodaj winogrona. Pieczeń i winogrona wyjmij.
Sos zlej do rondelka, zagęść mąką ziemniaczaną, zagotuj. Przypraw solą i pieprzem.Źródło: Chwila dla Ciebie