Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciepły deser czekoladowy"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1015
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1159
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11740
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1015
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1159
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11740
Składniki
Do rondelka z grubym dnem wlej wodę i dodaj cukier. Gotuj, aż syrop nabierze złotego koloru. Zdejmij z ognia i cienkim strumieniem dolej do rondelka śmietankę kremówkę. Mieszaj energicznie, aż się połączą.
Oddzielone od białek żółtka dodaj do przestudzonej masy cukrowej. Wmieszaj także przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Kawę rozpuść w 1 łyżce wrzącej wody i dodaj do masy.
Białka ze szczyptą soli ubij na sztywno i delikatnie wmieszaj do słodkiej masy. Rozlej do ceramicznych foremek (do 2/3 wysokości).
Foremki ustaw w blasze do pieczenia i wlej gorącą wodą do połowy ich wysokości. Piecz 25 minut w 160°C. Wyjmij, odczekaj 10 minut i posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 60 minut. Poziom: łatwyŹródło: TV14