Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Crumble rabarbarowo-truskawkowe"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 54
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 54
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Piekarnik nastawiamy na temperaturę 200oC. W czasie, kiedy się nagrzewa, przygotowujemy crumble. Rabarbar płuczemy, osuszamy, odcinamy końce, resztę kroimy w kostkę.
Truskawki myjemy, szypułki usuwamy. Mniejsze owoce kroimy na pół, większe na cztery części. Rabarbar i truskawki posypujemy cukrem kryształem, delikatnie mieszamy.
Mąkę, migdały i cukier trzcinowy mieszamy, dodajemy masło, chwilę siekamy nożem, a potem rozcieramy rękoma tak długo, aż powstaną okruszki.
Owoce wsypujemy do wysmarowanej masłem foremki i zasypujemy kruszonką. Pieczemy 35-40 minut, do zarumienienia ciasta, w temperaturze 180-190oC.
Czas przygotowania 65 minut. Cena jednej porcji około 1,90 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 134 kcal Białko 4,8 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 31 gŹródło: Rewia