Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Crumble z jagodami"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 27
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 105
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 101
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 27
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 105
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 101
Składniki
Kruszonka: mąkę wymieszaj z brązowym cukrem. Zagnieć palcami z masłem i szczyptą soli. Wstaw do lodówki.
Jagody wymieszaj z mąką kukurydzianą, cukrem oraz skórką startą z cytryny. Dużą żaroodporną formę (albo kilka małych) posmaruj masłem. Napełnij jagodami do 3/4 wysokości (poza sezonem możesz użyć mrożonych). Posyp owoce przygotowaną kruszoną.
Wstaw formę do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj 15-20 min w temp. 180°C. Serwuj na gorąco, np. z lodami albo na zimno z bitą śmietaną.
Do przygotowania crumble, czyli uproszczonej wersji owocowego placka można użyć owoców mieszanych, np. jabłek z porzeczkami albo śliwkami.
<strong>Przepis przysłała Karzyna Cukier z Domaszna</strong>
Czas: 30 min, cena porcji: 1,50 złŹródło: Relaks