Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Crumble ze śliwkami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Do miksera wrzuć mąkę, cukier trzcinowy, margarynę bezmleczną (lub klarowane masło) oraz płatki owsiane. Zmiksuj na sypkie ciasto.
Śliwki umyj i usuń z nich pestki. Jeśli są mrożone, całkowicie rozmroź. Owoce porozkładaj w kokilkach (z możliwością pieczenia w piekarniku) skórką do dołu. Całość posyp cukrem trzcinowym oraz cynamonem. Śliwki równomiernie posyp kruszonką. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Piecz przez 20-30 minut, aż kruszonka równomiernie się zrumieni. Możesz udekorować listkami mięty.
Czas przygotowania: 45 minut (bez ewentualnego rozmrażania) 60 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień