Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukinia duszona z papryką i kabaczkiem"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 126
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 126
Składniki
Cukinie opłucz, pokrój w plastry lub kostkę. Nie obieraj ich ze skórki. Kabaczka opłucz, obierz ze skórki. Przekrój wzdłuż na pół. Jeśli jest duży i ma duże pestki, wydrąż środek, usuwając pestki. Pokrój w kostkę. Pomidory zalej wrzątkiem, przelej zimną wodą, zdejmij skórkę. Cebulę obierz, opłucz, pokrój w kostkę lub piórka. Papryki opłucz, przekrój, usuń gniazda nasienne. Pokrój w dużą kostkę.
W dużym rondlu rozgrzej olej. Zeszklij cebulę, dodaj cukinie, papryki, przeciśnięty przez praskę czosnek, pomidory, oregano, tymianek, słodką paprykę, przypraw solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj, duś 30 minut. Możesz wlać pół szklanki wody. Dodaj ugotowany i odcedzony makaron.Źródło: Dobry Tydzień