Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukinia faszerowana mięsem i suszonymi pomidorami"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Na patelni rozgrzej łyżkę masła klarowanego. Zeszklij posiekaną cebulę wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Dodaj drobno pokrojone suszone pomidory oraz mięso mielone. Dopraw solą, pieprzem, oregano, tymiankiem i bazylią. Smaż całość do czasu, aż wołowina lekko się przyrumieni.
Cukinię umyj, a potem pokrój wraz ze skórą na plastry grubości około 1 cm.
Wytnij w nich kółka i nałóż do środka ostudzony farsz wymieszany ze startym serem żółtym.
Ułóż krążki na rozgrzanym maśle i usmaż.
Czas przygotowania: 35 min, ilość kalorii na 1 porcję: 330, stopień trudności: łatwe, cena: 4,5 zł.
<strong>Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia.</strong>Źródło: Telemax