Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cukinia faszerowana ryżem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1655
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2702
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 693
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1655
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2702
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 693
Składniki
Cukinie myjemy, osuszamy, przekrawamy i wyżłabiamy z nich miąższ. Połówki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy olejem i podpiekamy 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.
Ryż płuczemy pod bieżącą wodą, zalewamy bulionem, gotujemy na sypko (12-13 minut). Odcedzamy.
Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na łyżce oleju. Dodajemy posiekany na drobno miąższ z cukinii i pozostałe warzywa. Dusimy przez chwilę. Potem dodajemy ryż, doprawiamy solą i pieprzem.
Cukinie faszerujemy mieszanką z patelni. Posypujemy tartym serem i zapiekamy do chwili, aż ser się rozpuści i przyrumieni. Podajemy natychmiast.Źródło: Rewia