Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cukinia faszerowana z tymiankiem i majerankiem"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 512
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 176
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14766
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 512
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 176
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14766
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 82
Składniki
Obraną cukinię kroimy wzdłuż na połowę, łyżeczką wydrążamy gniazda nasienne. W ich miejsce wkładamy drobno pokrojone pomidory i morele. Posypujemy tymiankiem i majerankiem, solimy.
Połówki cukinii łączymy w całość, szczelnie zawijamy w nasmarowaną olejem folię aluminiową. Kładziemy na gorącym ruszcie grilla i pieczemy 30-40 minut, przewracając.
Odwijamy cukinię z folii, dzielimy na porcje. Przed podaniem posypujemy żółtym serem. Podobnie można przygotować faszerowane ogórki czy bakłażany.Źródło: Rewia