Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukinia z bakłażanem i frytkami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Składniki
Cukinie umyj, osusz, przekrój na pół. Wydrąż miąższ, oprósz przyprawą Kucharek, ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Z bakłażana wydrąż pestki, pokrój, posyp solą, odstaw. Po 30 min opłucz. Obsmaż pokrojone mięso, dodaj bakłażana, cukinię, pomidor. Farsz przypraw, napełnij nim połówki cukini.
Ziemniaki drobniutko pokrój i obsmaż na oleju. Na napełnionych farszem połówkach cukini ułóż kawałki sera oraz ziemniaki.
Oprósz przyprawą do frytek. Zapiekaj pod przykryciem 60 min w temp. 180°C.
Przepis przysłała Agata Brzana z Iwonicza Zdroju</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie