Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukinia z białym winem"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 85
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 412
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 85
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 412
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
Umyte cukinie przecinamy wzdłuż na połowy i łyżeczką usuwamy gniazda nasienne. Ryż gotujemy w posolonej wodzie. Odcedzamy. Cebulę obieramy, z papryki usuwamy nasiona. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę. Oliwki tniemy na połowy. Cebulę podsmażymy na maśle, dodajemy paprykę i oliwki. Doprawiamy solą i pieprzem, podlewamy winem, dusimy 5 min.
Następnie dodajemy ryż, śmietanę i tarty ser. Mieszamy i odstawiamy. Lekko posolone cukinie napełniamy farszem. Posypujemy serem, skrapiamy oliwą. Układamy w natłuszczonej brytfannie. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy w temperaturze 180°C przez 20 minut.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 426 kcal Białko 9,1 g/ Tłuszcz 16 g/Węglowodany 38 gŹródło: Rewia