Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukinia z kaszą jaglaną"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 200
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 200
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Kaszę opłukać pod bieżącą wodą na sitku, następnie ugotować w podwójnej ilości wody (ok. 10-15 minut). Odparować, odłożyć.
Cukinie umyć, osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół. Łyżeczką delikatnie wydrążyć gniazda nasienne. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Kaszę połączyć z pomidorami, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Ułożyć na wyłożonej papierem blaszce i piec 30 minut. Kilka minut przed końcem posypać żółtym serem.
ok. 45 minut
Jeśli mamy dużą cukinię, nie kroimy jej wzdłuż, tylko na kawałki i wydrążamy tak, by powstało miejsce na farsz.Źródło: Twoje Imperium