Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukinia z kaszą kuskus"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1751
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1751
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Kuskus zalewamy taką ilością wrzątku, by lekko pokrył kaszę, solimy, delikatnie mieszamy widelcem i odstawiamy do napęcznienia. Cebulę siekamy, a marchewkę kroimy w kosteczkę.
W garnku doprowadzamy do wrzenia lekko osoloną wodę. Wrzucamy przekrojone na pół, pozbawione gniazd nasiennych cukinie. Gotujemy 10-15 minut, aż będą na pół miękkie. Odsączamy, studzimy i łyżeczką wydrążamy miąższ.
Cebulę przesmażamy na tłuszczu, dorzucamy marchewkę i pokrojony w kostkę miąższ cukinii. Chwilę smażymy i odstawiamy do przestudzenia.
Chłodne warzywa łączymy z kaszą i posiekanym koperkiem. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mieszamy. Farszem napełniamy cukinie, na wierzchu układamy pokrojone w kawałki szprotki, dekorujemy koperkiem.Źródło: Rewia