Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze wychodzi, jest pyszny, można go upiec wcześniej.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 163
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 18
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 163
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 18
Składniki
Bakalię posiekać, oprószyć łyżką mąki. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, margarynę utrzeć dokładnie, dodać żółtka, mleko, mąkę, bakalie i wymieszać.
Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem. Przełożyć do dwóch wąskich foremek. Piec ok 50min (180") Sok z 1/2 cytryny wymieszać dokładnie z cukrem pudrem aż powstanie lukier . Zimne ciasto polukrować. Smacznego!