Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cykoria w miodzie"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Cykorie oczyść, wykrój gorzkie piętki. Możesz przekroić warzywo wzdłuż na połówki. W szerokim płaskim garnku lub w głębszej patelni zagotuj bulion. Dodaj miód, ocet winny oraz pieprz. Wymieszaj i włóż cykorie. Posól lekko. Duś na wolnym ogniu aż cykoria zmięknie (ok. 10 min).
Po tym czasie dodaj masło. Zwiększ ogień i poczekaj, aż większość płynu odparuje, a na patelni zostanie trochę gęstego skarmelizowanego sosu. Cykorie przełóż na talerze. Polej gęstym sosem.Źródło: Świat kobiety